Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΕΡΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ. ΜΑΘΕ ΝΑ ΤΟ ΠΙΝΕΙΣ.

Το ισχυρότερο όπλο σου κατά των παραπανίσιων κιλών σου είναι το νερό. Το χρησιμοποιείς;
Είναι φτηνό και το βρίσκεις παντού. Δεν έχει καθόλου θερμίδες και χωρίς αμφιβολία κάνει το δέρμα σου να λάμπει. Μπορεί να σε βοηθήσει και να αδυνατίσεις. Το ήξερες; Μάθε πως το νερό θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την σιλουέτα σου, όπως εξηγεί η Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Γεωργία Κάμπατζη.

Νερό πριν από κάθε γεύμα


-Είναι πολύ δύσκολο για τον οργανισμό σου να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ της πείνας και της δίψας. Έτσι, αν για παράδειγμα περπατήσεις για μισή ώρα, νιώθεις ξαφνικά ότι πεινάς ενώ στην πραγματικότητα μπορεί απλά να είσαι αφυδατωμένη.
-Δοκίμασε να πιεις ένα ποτήρι νερό αντί να “καταβροχθίσεις” ένα σνακ.
-Επιστημονική έρευνα έχει δείξει ότι ένα ποτήρι νερό πριν το γεύμα σου βοηθάει να αισθάνεσαι πιο χορτάτη και να τρως λιγότερο. Πρόσφατη μελέτη, για παράδειγμα, διαπίστωσε ότι τα άτομα που έπιναν νερό πριν τα γεύματα έτρωγαν κατά μέσο όρο 75 θερμίδες λιγότερες σε κάθε γεύμα.
-Σε πρώτη φάση μπορεί να μην ακούγεται εντυπωσιακό αλλά αν πολλαπλασιάσεις τις 75 θερμίδες επί 365 ημέρες το χρόνο θα καταλάβεις τι σημαίνει στην πραγματικότητα. Ακόμα και αν πίνεις νερό μόνο πριν από το δείπνο καθημερινά, θα πάρεις 27.000 λιγότερες θερμίδες στη διάρκεια ενός έτους.
Επιδρά ευεργετικά στο πεπτικό σου σύστημα...
-Πίνοντας αρκετό νερό δεν πετυχαίνεις μόνο να ελέγχεις την ποσότητα φαγητού που τρως, αλλά και να χωνεύεις σωστά αυτά που τρως.
-Οι άνθρωποι που πίνουν καθημερινά πολύ νερό τείνουν να τρέφονται περισσότερο υγιεινά.
-Το νερό αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα. Συμβαίνει πολύ συχνά όσοι δεν παίρνουν αρκετά υγρά να υποφέρουν από δυσκοιλιότητα. Έχει διαπιστωθεί μάλιστα ότι η συχνότερη αιτία, που κρύβεται πίσω από τις πέτρες στα νεφρά, είναι η χρόνια αφυδάτωση.

Ο σωστός τρόπος να πιεις νερό

-Το νερό για να αξιοποιείται σωστά από τον οργανισμό πρέπει να πίνεται και σωστά.
-Η απορρόφηση του κρύου νερού από τον οργανισμό είναι πολύ μικρή, αν σκεφτείς ότι στα 200 ml (ένα ποτήρι νερό) απορροφώνται μόνο τα 15ml, γιατί η ταχύτητα κένωσης του κρύου νερού από το στομάχι είναι πολύ μεγάλη.
-Αντίθετα, από τα 200 ml νερού της βρύσης απορροφάται το 22,5% (περίπου 45 ml), ενώ το ζεστό νερό απορροφάται σχεδόν όλο από τον οργανισμό (γι’ αυτό στις τροπικές χώρες πίνουν ζεστά ροφήματα).
-Αν πιεις ένα ζεστό ρόφημα, είναι σαν να έχεις πιεί 5 ποτήρια νερού της βρύσης ή 15 ποτήρια κρύο νερό.
-Επίσης, η συχνότητα που πίνουμε νερό στη διάρκεια της ημέρας είναι σημαντικότερη της ποσότητας. Το ιδανικό είναι να πίνεις από λίγο κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας.
-Οι άνθρωποι που πίνουν καθημερινά πολύ νερό τείνουν να τρέφονται περισσότερο υγιεινά. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μελέτη αμερικανών επιστημόνων, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στο περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα