Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΦΑΓΗΤΑ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ

Τα ζουμερά φρούτα, τα λαχταριστά γλυκά και τα ευωδιαστά φαγητά μάς ανοίγουν πολύ την όρεξη, με αποτέλεσμα να μας παχαίνουν. Yπάρχει όμως μία σειρά τροφίμων που μας χορταίνει, αλλά μας κόβει και την όρεξη. Αυτό βασίζεται στην ογκομετρική θεωρία, ότι δηλαδή κάποια φαγητά έχουν τη δυνατότητα να καταλαμβάνουν μεγάλο όγκο, με αποτέλεσμα να μας χορταίνουν εύκολα, ενώ παράλληλα είναι πολύ φτωχά σε θερμίδες. Τέτοια φαγητά είναι οι διάφορες σαλάτες, οι οποίες σε συνδυασμό με το άπαχο κρέας, μπορεί να είναι και η πιο κατάλληλη λύση για επιτυχημένο αδυνάτισμα. Αν με κάθε σαλάτα τρως και μία μικρή πηγή πρωτεΐνης, όπως γιαούρτι, τόνο, άπαχο κόκκινο κρέας,
τότε θα χορταίνεις πολύ πιο εύκολα. Είναι λοιπόν θέμα στρατηγικής.
Οι υδατάνθρακες, αντίθετα, ανοίγουν την όρεξη. Δίαιτες με χαμηλούς υδατάνθρακες βοηθούν στο να χάσουμε βάρος, αλλά μόνο επειδή υπάρχει αρκετή πρωτεΐνη, με αποτέλεσμα να χορταίνουμε εύκολα και να τρώμε λιγότερο.
Προτίμησε τις στερεές τροφές παρά τα υγρά. Για παράδειγμα, φάε ένα φρούτο αντί να πιεις χυμό, που θα σου δώσει και περισσότερες θερμίδες και δεν θα σε χορτάσει. Το αντίθετο συμβαίνει με τη σούπα. Μία απλή χορτόσουπα θα σε χορτάσει πολύ πιο εύκολα, θα σου κόψει την όρεξη και θα πάρεις, έτσι, πιο λίγες θερμίδες από άλλα φαγητά.
ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ
Διάφορες τακτικές μπορεί να σε βοηθήσουν να φας λιγότερο, όπως:
· Να μασάς καλά την τροφή σου.
· Να τρως αργά.
· Να συγκεντρώνεσαι στο φαγητό και να μην τρως κάνοντας άλλες δραστηριότητες, που μπορεί να σε παρασύρουν σε υπερκατανάλωση φαγητού.
ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
Σου προτείνουμε κάποια μαγικά τρόφιμα, τα οποία μπορεί να σου κόψουν την όρεξη:
· Σούπες (απλές χορτόσουπες).
· Δημητριακά ολικής αλέσεως.
· Λαχανικά.
· Φρούτα.
· Ποπ κορν.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΗ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΚΡΗ!
Η κατανάλωση γλυκών δεν είναι μόνο θέμα λαιμαργίας αλλά και θέμα ψυχολογίας. Όταν είμαστε κουρασμένοι, αναζητούμε κάτι γλυκό για να μας ξεκουράσει. Πράγματι, την ώρα που τρώμε παίρνουμε ενέργεια, αλλά δυστυχώς τη χάνουμε, αφού, ενώ αρχικά τα επίπεδα ζαχάρεως εκτοξεύονται στα ύψη και μας δίνουν ενέργεια, πολύ γρήγορα μειώνονται απότομα και έχουμε μεγάλη απώλεια ενέργειας. Αν λοιπόν είσαι λάτρης της ζάχαρης, φρόντισε να τρως παράλληλα κάποιες πηγές που θα απελευθερώνουν αργά την ενέργεια, όπως τα αποξηραμένα φρούτα σ' ένα γλύκισμα ή πρόσεξε το γεύμα που πήρες πιο πριν να έχει μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών, για πιο αργή απελευθέρωση της ζάχαρης στο αίμα.

sigmalive.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα