Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι αποκαλύπτουν τα μάτια για την υγεία σας


Τα μάτια μπορούν να μας αποκαλύψουν τα πάντα για την υγεία μας! Ναι καλά διαβάσατε.
Τα μάτια μπορούν να μας δείξουν αν μία ασθένεια κρύβεται στον οργανισμό μας.
Αιμάτωμα στα μάτια. Εάν το μάτι σας είναι κόκκινο στο λευκό τμήμα του μην ανησυχήσετε! Μπορεί να έχει προκληθεί από κάποιο χτύπημα ή σε σπάνιες περιπτώσεις να είναι σημάδι υψηλής πίεσης.

Διογκωμένα μάτια. Αν τα μάτια σας προεξέχουν ελαφρώς μπορεί να είναι σημάδι ότι πάσχετε από θυρεοειδή και θα πρέπει να υποβληθείτε σε εξετάσεις. Ωστόσο μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα και να είναι οικογενειακό σας χαρακτηριστικό.

Εάν τα μάτια σας έχουν διαφορετικό χρώμα, αυτό μπορεί να οφείλεται σε αιμορραγία αλλά και στο γλαύκωμα.

Βλεφαρόπτωση. Μπορεί να είναι σημάδι γήρανσης. Σε σπάνιες περιπτώσεις υποδηλώνει όγκο στον εγκέφαλο.

Μία πυκνότητα ή παραμόρφωση του βλεφάρου μπορεί να είναι σημάδι νευροινωμάτωσης, μίας σπάνιας κληρονομικής ασθένειας.

Κίτρινα μάτια. Οι ασθένειες του συκωτιού, συμπεριλαμβανομένων της ηπατίτιδας και της κίρρωσης, συνδέονται με αυτά.

Όταν σε ένα παιδί ο κερατοειδής χιτώνας του ματιού είναι μεγαλύτερος από τον άλλον, αυτό μπορεί να σημαίνει υπάρχει γλαύκωμα.

Το οπτικό νεύρο που μεταφέρει πληροφορίες από τον αμφιβληστροειδή στον εγκέφαλο, είναι ορατό στο πίσω μέρος του ματιού. Το χρώμα του είναι ροζ. Αυτό μπορεί να είναι σημάδι σκλήρυνσης κατά πλάκας, ανευρύσματος, ακόμη και όγκου στον εγκέφαλο.

Ατέλειες στον αμφιβληστροειδή. Ο διαβήτης και η υψηλή πίεση είναι κάποιες από τις παθήσεις που μπορεί να συνδέονται με τις ατέλειες αυτές.

Αν κάποιοι από σας έχετε δει κάτι περίεργο στο μάτι σας, θα πρέπει να επισκεφθείτε κατευθείαν τον οφθαλμίατρό σας. Με τα μάτια δεν παίζουν.
 http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα