Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μικρές αλλαγές για να φτιάξετε την καθημερινότητά σας

Κάντε τη ζωή σας πιο απλή και τον ύπνο σας καλύτερο, με μερικές πολύ απλές αλλαγές στην καθημερινότητά σας. 
της Ηρώς Κουνάδη 
Πηγή: www.in2life.gr

Σας έχει τύχει ποτέ να αισθάνεστε στρεσαρισμένοι ή κακόκεφοι, χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο; Δε δουλεύετε κάποιο βαρυσήμαντο project, δεν έχετε μάθει πρόσφατα κανένα κακό νέο, δεν αντιμετωπίζετε κανένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, και παρ’ όλα αυτά ξυπνάτε το πρωί κουρασμένοι, χωρίς διάθεση να κάνετε τίποτα, και επιστρέφετε το βράδυ στο σπίτι μουτρωμένοι. Τι φταίει; Οι «παγίδες» που έχουμε συνηθίσει και βάζουμε στον εαυτό μας από κεκτημένη ταχύτητα, και οι οποίες καταλήγουν να καταστρέφουν την καθημερινότητά μας. Ιδού οκτώ μικρές αλλαγές που θα κάνουν τη ζωή σας πιο απλή και την καθημερινότητά σας καλύτερη.


Ξυπνήστε ένα τέταρτο νωρίτερα το πρωί: Μπορεί να ακούγεται σκληρό και βάναυσο, μπορεί να σκέφτεστε «σιγά μη χαραμίσω ένα ολόκληρο τέταρτο από τον ύπνο μου», αλλά αν το δοκιμάσετε έστω για μία εβδομάδα θα παρατηρήσετε σημαντικές αλλαγές στη διάθεσή σας το πρωί. Εκ των πραγμάτων, δεν είναι δυνατόν να πάει καλά μια μέρα που ξεκινά με σπριντ μέχρι το μπάνιο και κουτρουβάλα στις σκάλες ενώ με το ένα χέρι προσπαθείτε να κουμπώσετε το πουκάμισο και με το άλλο να βρείτε στην τσάντα το κινητό που κουδουνίζει σαν τρελό.

Μην ακολουθείτε κάθε μέρα την ίδια διαδρομή: Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του μυαλού σας είναι η ρουτίνα, κι ένας πολύ εύκολος τρόπος να πείσετε τον εγκέφαλό σας ότι έχει παγιδευτεί σε ρουτίνα είναι να του επιβάλλετε τις ίδιες εικόνες κάθε πρωί, στη διαδρομή για τη δουλειά ή τη σχολή. Βρείτε έστω δύο διαφορετικές διαδρομές τις οποίες θα εναλλάσσετε μεταξύ τους, ή ακόμα καλύτερα αν έχετε τη δυνατότητα δοκιμάστε να φεύγετε και να επιστρέφετε στο σπίτι με διάφορους τρόπους –π.χ. με το αυτοκίνητο μία μέρα, με το ποδήλατο την άλλη, με τα πόδια αν μένετε σχετικά κοντά στη δουλειά την επόμενη και πάει λέγοντας.
Μην βασανίζεστε με πράγματα που δεν αλλάζουν: Οι σοφοί όσο και χιουμορίστες κινέζοι φιλόσοφοι λένε ότι για δύο πράγματα δεν χρειάζεται να ανησυχείς: Γι’ αυτά που μπορείς να διορθώσεις, και γι’ αυτά που δεν μπορείς να διορθώσεις. Αυτά τα δεύτερα μπορούν να γίνουν πολύ ύπουλα για την ψυχοσύνθεσή σας. Όσο γρηγορότερα αναγνωρίσετε μια κατάσταση ως παγιωμένη και αδιόρθωτη τόσο συντομότερα θα σταματήσετε να προσπαθείτε να τη διορθώσετε (το κοινωνικά αποδεκτό ισοδύναμο του παίρνω φόρα και κουτουλάω τον τοίχο, οπισθοχωρώ και επαναλαμβάνω) και τόσο γρηγορότερα θα δείτε την καθημερινότητά σας να βελτιώνεται δραματικά.

Μην συναναστρέφεστε με το ελληνικό δημόσιο: Μιλώντας για πράγματα που δεν αλλάζουν, οι δημόσιες υπηρεσίες είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο ψυχοφθόρους παράγοντες της καθημερινότητάς μας. Ζητήστε από την τράπεζά σας έναν κωδικό online συναλλαγών, και πληρώστε τους λογαριασμούς σας ηλεκτρονικά, ή ακόμα καλύτερα δώστε πάγια εντολή να πληρώνονται αυτόματα όλες οι ΔΕΚΟ από τον λογαριασμό σας κάθε μήνα.

Μάθετε να λέτε όχι: Και να ζητάτε βοήθεια όταν τη χρειάζεστε. Δεν θα σας αγαπήσουν περισσότερο οι φίλοι σας αν δεχτείτε να τους κάνετε babysitting την ώρα που έχετε τρία project να τρέχουν, ούτε θα εκτιμήσει το αφεντικό σας την έξτρα δουλειά που φορτωθήκατε επειδή ένας συνάδελφος είχε κανονίσει ραντεβού με τη γυναίκα των ονείρων του. Δε λέμε να μην κάνετε την καλή σας πράξη αν ο χρόνος και η διάθεσή σας το επιτρέπουν, απλά να μάθετε να αναγνωρίζετε πότε ο χρόνος και η διάθεσή σας το επιτρέπουν και πότε όχι.

Ξεκολλήστε από τα social media: Έρευνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τώρα τελευταία κάνουν λόγο για αυξανόμενα κρούσματα κατάθλιψης, που βρίσκονται σε ευθεία αναλογία με την υπερβολική χρήση των social media. Αν έχει τύχει να παρατηρήσετε τη διάθεσή σας όταν κάνετε log out μετά από έναν τρίωρο μαραθώνιο στο Facebook λίγο πριν πέσετε για ύπνο, και ενώ είχατε γυρίσει σπίτι αποφασισμένοι να μαγειρέψετε/ διαβάσετε βιβλία/ τηλεφωνήσετε σε φίλους, μπορείτε σίγουρα να ταυτιστείτε. Πέραν των ψυχολογικών επιπτώσεων, βέβαια, τα social media έχουν και την τάση να «ροκανίζουν» χρόνο από τη δουλειά και να μην σας αφήνουν να συγκεντρωθείτε (ένα notification του Facebook αναβοσβήνει κάθε τέταρτη γραμμή καθώς γράφεται αυτό εδώ το κείμενο, πιστέψτε μας, το ξέρουμε από πρώτο χέρι).

Μην υπερτιμάτε το multitasking: Όλο και περισσότερες έρευνες βλέπουμε τελευταία να υποστηρίζουν ότι είναι μύθος –κανενός μας ο εγκέφαλος δεν είναι προγραμματισμένος να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα και εξίσου αποτελεσματικά. Κάντε τις δουλειές σας μία-μία, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα βάλετε τα τηλέφωνα στο αθόρυβο, ή θα απαντήσετε στον συνάδελφο που καίγεται στο απέναντι γραφείο ότι θα ασχοληθείτε με το δικό του επείγον θέμα μόλις τελειώσετε τη δική σας επείγουσα δουλειά.

Μη μαντεύετε: Η παιδική μας ευχή να έχουμε τη μαγική δύναμη να διαβάζουμε το μυαλό των ανθρώπων, δεν θέλουμε να σας στεναχωρήσουμε, αλλά δεν θα πιάσει ποτέ. Τα αυθαίρετα συμπεράσματα και οι απόψεις που βασίζονται σε κάθε άλλο παρά αδιάσειστες ενδείξεις του τύπου «το είδα στα μάτια σου» ή «το κατάλαβα από το ύφος σου» καταλήγουν με μαθηματική ακρίβεια σε νύχτες αϋπνίας και πολύπλοκες παρεξηγήσεις τις οποίες δεν θέλετε στην καθημερινότητά σας. Αν δεν είστε σίγουροι για κάτι, ρωτήστε. Είναι τόσο απλό.

 http://www.iatronet.gr/terpsi-zwi/mikres-symvoyles-gia-megales-allages/article/26395/mikres-allages-gia-na-ftiaxete-tin-kathimerinotita-sas.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα