Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποτέ δεν είναι αργά... όσο νωρίτερα όμως τόσο το καλύτερο!





Το κλειδί για την υγιή γήρανση είναι να υιοθετήσετε υγιεινό τρόπο διατροφής και άσκησης όσο ακόμη είστε νέοι.

Όταν είμαστε νέοι, το να γεράσουμε φαντάζει κάτι μακρινό και κάτι που συμβαίνει στους άλλους. Αλλά καθώς μεγαλώνουμε, πολύ συχνά κοιτάμε πίσω και σκεφτόμαστε «Μακάρι να είχα προσέξει περισσότερο τον εαυτό μου». Ίσως σε κανέναν όταν είναι νέος δεν αρέσει να σκέφτεται τα γηρατειά, αλλά όλοι μας θα πρέπει να δώσουμε την ανάλογη προσοχή και να δώσουμε προσοχή στη διατροφή και τις συνήθειες άσκησης που θα καθορίσουν την καθημερινότητά μας αλλά περισσότερο θα μας οδηγήσουν στο να μεγαλώνουμε, αλλά να μη γερνάμε.

Το να τρώμε είναι μια συμπεριφορά που την επαναλαμβάνουμε αρκετές φορές την ημέρα. Και αυτό σημαίνει ότι σε κάθε γεύμα ή σνακ μας έχουμε την επιλογή και την ευκαιρία να υιοθετήσουμε υγιεινές συνήθειες διατροφής – να έχουμε έλεγχο στην ποσότητα της μερίδας μας ή να επιλέγουμε θρεπτικότερες τροφές. Κάθε φορά που καταφέρνουμε να κάνουμε καλή επιλογή στην ουσία καθορίζουμε μια συνήθεια που θα μείνει  κατά τη διάρκεια όλης  μας της ζωής.



Πολλές φορές πολύ σταματάνε τις ανθυγιεινές επιλογές έπειτα από κάτι τραγικό που συνέβει στην υγεία τους και τότε αντιλαμβάνονται πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν είχαν ένα υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Τότε μπορεί να μην είναι αργά, αλλά σίγουρα είναι δύσκολο να αλλάξουν εντελώς τον τρόπο ζωής τους και τις συνήθειες που είχαν από τα νιάτα τους.
Ποτέ όμως δεν είναι αργά για να φροντίσει κάποιος τον εαυτό του. Όταν όμως είμαστε νέοι, μαθαίνουμε πιο εύκολα, αποκτούμε τη δύναμη της συνήθειας και επηρεάζουμε όχι μόνο τη δική μας υγεία και φυσική κατάσταση αλλά και αυτή της οικογένειάς μας.


Επομένως φροντίστε και:


Διατηρήστε την καλή κατάσταση των οστών σας καθώς μεγαλώνετε
Γερά και υγιή κόκαλα πραγματικά κτίζονται κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και της ενηλικιώσης. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της ικανότητας του οργανισμού  μας να συσσωρεύει ασβέστιο στα κόκαλά μας με ανώτατο όριο την ηλικία των 30 ετών – μια καθοριστική ηλικία μέχρι την οποία μπορεί κανείς να ενισχύσει την οστική πυκνότητα. Έτσι προσλαμβάνοντας αρκετό ασβέστιο  με το διαιτολόγιο σας (περίπου 1000 mg ανά μέρα) και προσέχοντας το βάρος σας σε συνδυασμό με κατάλληλη άσκηση είναι ο κατάλληλος συνδυασμός για να διασφαλίσετε την οστική σας μάζα καθώς μεγαλώνετε. Αν συνεχίσουμε καθώς μεγαλώνουμε να προσλαμβάνουμε το ασβέστιο (1200 mg ανά μέρα για  έναν άνθρωπο 50 ετών) και σε συνδυασμό με το δραστήριο τρόπο ζωής, ο οργανισμός μας δεν θα τραβήξει ασβέστιο από τα οστά μας και θα διατηρήσει την καλή οστική του κατάσταση. Αποτέλεσμα καλύτερη ποιότητα ζωής για μας και για την οικογένειά μας. 

Διατηρήστε τη Μυϊκή σας Μάζα και ένα Σωστό Σωματικό Βάρος καθώς Μεγαλώνετε
Το να κτίσετε άπαχη μυϊκή μάζα μπορείτε να το καταφέρετε σε οποιαδήποτε ηλικία. Όμως αν υιοθετήσετε από νεαρή ηλικία τις σωστές συνήθειες οι οποίες περιλαμβάνουν την πρόσληψη της κατάλληλης ποσότητας πρωτεϊνης και σε συνδυασμό με μια μορφή άσκησης – τότε έχετε περισσότερες πιθανότητες να ακολουθήσετε αυτόν τον τρόπο ζωής μέχρι τα βαθιά σας γεράματα. Επίσης δεδομένου ότι η άπαχη μυϊκή μάζα συνδέεται με την αύξηση του μεταβολισμού μας μπορούμε πολύ ευκολα να καταλάβουμε ότι αυτό θα μας οδηγήσει στο να έχουμε ένα σωστό σωματικό βάρος και να αποφύγουμε όλες τις ασθένειες που συνδέονται με την παχυσαρκία.

Και φυσικά Διατηρήστε Υγιές Δέρμα καθώς Μεγαλώνετε
Οι τροφές που επιλέγεις να φας και ο τρόπος που συμπεριφέρεσαι στο δέρμα σου όταν είσαι νέος μπορεί να επηρεάσει την εμφάνισή σου καθώς μεγαλώνεις. Το δέρμα μας χρειάζεται την απαραίτητη πρωτεϊνη για την αναδόμηση των μυών και φυσικά πολλά υγρά για να αποφύγει την ξηρότητα και τις ρυτίδες. Το να αποκτήσετε από νωρίς τη συνήθεια να το καθαρίζετε, να το ενυδατώνετε, να το προστατεύετε από την έντονη ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε αρκετά χρόνια νεότεροι από κάποιον της αντίστοιχης ηλικίας που δεν έδωσε την ανάλογη προσοχή. Οι καταστροφές που προκαλούνται στο δέρμα μας δεν φαίνονται αμέσως αλλά μερικές δεκαετίες αργότερα, άρα η καλύτερη πρόληψη είναι τώρα!

Τζένη Χαιρετάκη
Ανεξάρτητη Σύμβουλος Herbalife Nutrition

Zητήστε τώρα χωρίς οικονομική επιβάρυνση τη δική σας αξιολόγηση φυσικής κατάστασης (τηλ. επικοινωνίας 6985839995)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα