Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιατί θαυμάζω τον Μπομπ τον Σφουγγαράκι




#1. Eίναι πραγματικά αισιόδοξος. Επιλέγει να βλέπει το καλό σε κάθε κατάσταση. Νομίζεις ότι αυτό δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα μας. Όμως επειδή ο Μπομπ ψάχνει πάντα για το θετικό, πάντα και το βρίσκει!



#2. Ο Μπόμπ γνωρίζει τη δύναμη της φιλίας. Αγαπάει τους συγκάτοικους του βυθού του Μπικίνι, ακόμη και τον Καλαμάρι. Γνωρίζει ότι το να σέβεται και να δέχεται τον άλλον όπως είναι, είναι τα δυο πιο σημαντικά στοιχεία για μια δυνατή σχέση. 


#3 Είναι ο εαυτός του. Τόσο πολλοί από εμάς φοβούνται να είναι απλά ο εαυτός τους. Ακολουθούμε τα όνειρα των άλλων για να μη διαφοροποιηθούμε. Αυτός έχει το θάρρος να είναι διαφορετικός, αληθινός και η καλύτερη έκδοση του εαυτού του.



#4. Γελά και διασκεδάζει με την καρδιά του. Δεν έχει κανένα νόημα να είσαι επιτυχημένος αλλά να είσαι σκυθρωπός. Δεν έχει αξία να πετυχαίνεις τους στόχους σου και να μην είναι η διαδρομή ένα διασκεδαστικό, απολαυστικό ταξίδι. 


#5. Ποτέ δεν τα παρατά. Ποιος δεν θυμάται πόσες φορές έχει δώσει  με την κα Παφ για δίπλωμα οδήγησης. Όμως ποτέ ποτέ ποτέ δεν τα παρατά! Συνεχίζει την προσπάθεια ξανά και ξανά!


#6. Ο Μπομπ σε διδάσκει ότι όλοι είναι νικητές όταν παίζουμε ομαδικά. Είναι δηλητηριώδη το συναίσθημα να ζηλεύεις κάποιον που κάνει  κάτι καλά. Αντίθετα είναι όμορφο να είσαι υποστηρικτικός και να αναγνωρίζεις όταν κάποιος κάνει κάτι καλά. Πάντα να φέρεσαι στους άλλους όπως θέλουν να σου φέρονται!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα