Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Σίγουρα δεν είμαι η μόνη που παρατηρώ τους ανθρώπους να περπατούν ακόμα και στο δρόμο και να κρατούν ένα πλαστικό ποτηράκι με κάθε λογής καφέ. 

Αναρωτιέμαι λοιπόν, τι είναι αυτό που όχι μόνο το πρωί αλλά και άλλες ώρες της ημέρας τους οδηγεί σε αυτήν την επιλογή. Είναι η ευχαρίστηση; Τους αρέσει τόσο πολύ τελικά ο καφές ή μήπως είναι αυτός που τους βοηθά να κάνουν ένα boost και να αντέξουν στο απαιτητικό πρόγραμμα της ημέρας τους;
Ρώτησα λοιπόν κάποιους από τους κοντινούς μου ανθρώπους που έχουν αυτή την συνήθεια. 

Οι περισσότερες απαντήσεις ήταν. Α, χωρίς καφέ δεν ανοίγει το μάτι. Χωρίς καφέ θα σωριαστώ στο πάτωμα και δεν θα βγει το απαιτητικό πρόγραμμα της καθημερινότητας. Άλλοι απάντησαν ότι αν μείνουν χωρίς φαγητό δεν τους ενοχλεί, αλλά αντίθετα χωρίς καφέ σκοτώνουν άνθρωπο. 

Και η σκέψη της ημέρας που προκύπτει είναι ότι καλός ο πρωινός καφές σαν ένα «ξύπνημα» όμως η εξάρτηση από καφέ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για θέματα ενέργειας θα μπορούσε να αντικατασταθεί από πιο πολλές ώρες ύπνου, από κατανάλωση περισσότερου νερού, από καλύτερη διατροφή και από μια απλή μορφή άσκησης. 

Πραγματικά είναι παράξενο πως δυσκολεύονται οι περισσότεροι να πιουν οχτώ ποτήρια νερό ημερησίως, αλλά δεν βρίσκουν κανένα πρόβλημα να καταναλώσουν με μιας τόσους καφέδες. 

Τζένη Χαιρετάκη
Ανεξάρτητη Σύμβουλος Herbalife Nutrition

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ CAKE POPS ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

28 comments   1o βήμα: Θα χρειαστούμε 2 κέικ(βανίλια ή σοκολάτα) τα οποία θα τρίψουμε σε ένα τάπερ με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν τρίμματα. Αφού τα τρίψουμε τα αφήνουμε στην άκρη και προχωράμε στο επόμενο βήμα. 2ο βήμα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε ένα φακελάκι γλάσο σοκολάτας Γιώτης και 30γρ βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει καλά και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο κέικ που έχουμε τρίψει.Ανακατεύουμε-πλαθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν μια μεγάλη συμπαγής μπάλα. 3ο βήμα :Κάνουμε με τη ζύμη μας μικρά μικρά μπαλάκια(εγώ τα έκανα μεγαλούτσικα γιατί έτσι μας αρέσουν καλύτερα)και τα βάζουμε στην καταψυξη να παγώσουν για 30'. σαν κεφτεδάκια δεν μοιάζουν??:) 4ο βήμα:A φού περάσει η μισή ώρα και έχουν παγώσει καλά τα βγάζουμε απο το ψυγείο και κάνουμε τρυπούλες με το ξυλάκι μας. Στη συνέχεια βουτάμε το ξυλάκι μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (με την οποία θα επικαλύψουμε τις μπαλίτσες μας) και  το τοποθετούμε στην τρυπούλα πού

Mύθοι και αλήθειες για τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη

Μασάς τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, πιστεύοντας πως η συνήθειά σου αυτή σε προφυλάττει από την τερηδόνα και τα σφραγίσματα; Δείχνεις ιδιαίτερη προτίμηση σε καραμέλες και αναψυκτικά με γλυκαντικά φοβούμενη μην παχύνεις ή ακολουθώντας τις συμβουλές του οδοντογιατρού, που κατά την τελευταία σου επίσκεψη στο ιατρείο, σου σύστησε να προτιμάς προϊόντα δίχως ζάχαρη; Μήπως όμως, η πρακτική αυτή αντί να σε ωφελεί, σε βλάπτει; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τσίχλες και αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη; Οι οδοντίατροι, που συνιστούν στους ασθενείς να μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη μετά το φαγητό, μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τις συμβουλές τους μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων νέων ερευνών που δείχνουν πως η συνήθεια αυτή μπορεί να διαβρώσει τα δόντια. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό βρετανικό περιοδικό «British Dental Journal» υποστηρίζει πως υπάρχουν «κρυφοί κίνδυνοι» στα προϊόντα δίχως ζάχαρη, που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε φιλικά προς τα δόντια. Μια ομάδα επιστημόνων από τα

Η γήρανση του δέρματος… και πώς συμβάλλει η διατροφή…

Η γήρανση του δέρματος, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες, είναι ιονισμένα μόρια οξυγόνου, τα οποία αφού οξειδώσουν τα κύτταρα, τότε τα καταστρέφουν. Σημαντική οδηγία, είναι να λαμβάνουμε τις σύνηθες – φυσιολογικές ποσότητες, τροφίμων τα οποία θεωρούνται ως αντιοξειδωτικά. Να σημειωθεί, ότι δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε σε παροξυσμούς και να επιδιώκουμε τη μέγιστου βαθμού κατανάλωση τέτοιων τροφίμων, διότι δρουν αντιστρόφως ανάλογα ως προς τη προστασία του οργανισμού, με αποτέλεσμα να θέτουμε τις βάσεις για πρόκληση τοξικότητας. Οι αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρούν θετικά στο δέρμα, προστατεύοντας το κολλαγόνο και τους ιστούς από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Αντιοξειδωτικά τρόφιμα, είναι τα εξής: 1. Γαρίδες, μύδια και χταπόδι, με έντονη την περιεκτικότητα ψευδαργύρου. 2. Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. 3. Κουνουπίδι και μα